Αρχική > Uncategorized > Ο Ρομπέν των ΔΑΠ.ΠΑΣΟΚΩΝ…

Ο Ρομπέν των ΔΑΠ.ΠΑΣΟΚΩΝ…

Δεκέμβριος 14, 2008 Σχολιάστε Go to comments

Ο ΡΟΜΠΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ

(Ή Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΠΑ.ΣΟ.ΚΩΝ)

Το  Παρακάτω κείμενο έχει ως σκοπό να υπενθυμίσει στον κόσμο πως για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα δεν φέρει ευθύνη μόνο η υπάρχουσα φασιστική κυβέρνηση της Ν.Δ. και να αποτρέψει τον κόσμο από το να πέσει στην επικοινωνιακή παγίδα της (Αν)Αξιωματικής Αντι(;)πολίτευσης και των πρακτικών χειραγώγησης της κατάστασης προς όφελός της που έχει ακολουθήσει ΣΗΜΕΡΑ αλλά ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ καπελώνοντας κινήματα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της.

 

Καθόμουν  προσφάτως και εξερευνούσα τα χιλιάδες DVD που έχω με πολύ κόπο και περίσσια υπομονή συλλέξει από τις διάφορες εφημερίδες που αγόρασα όλον τον προηγούμενο χρόνο- οι οποίες ήταν και πάρα πολλές ομολογουμένως λόγω και του επαγγέλματος το οποίο υποθετικά θα ακολουθήσω στο μέλλον . Ντοκιμαντέρ, αθλητικά στιγμιότυπα, επεισόδια της σειράς του Μπένι Χιλ αλλά και ένας τόνος κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίες προσφέρονταν δωρεάν έως και ανά τέσσερις κάθε φορά. Ορισμένες μου κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον, αφού ήταν όντως τεράστιας καλλιτεχνικής αξίας, όπως το «Αποκάλυψη τώρα» του Κόπολα- άσχετα αν συνοδευόταν από κάποιο γλυκανάλατο εργάκι ονόματι «Love Actually», για ανεξήγητους προσωπικούς λόγους  του εκδότη της εφημερίδας.

Ψάχνοντας όμως λίγο καλύτερα και βρίσκοντας κάποιες παλαιότερες ταινίες, ανακάλυψα ανάμεσά τους  την, μακράν ίσως, χειρότερη ταινία όλων των εποχών: Ρομπέν των Δασών (οι ήρωες με τα κολάν).

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν έχω τίποτα εναντίων της κλασικής νουβέλας η οποία πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του Ρομπέν του Λόξλι, ενός ευγενούς ο οποίος το γύρισε στην παρανομία και κλέβοντας από τους πλούσιους, μοίραζε έπειτα τα κλοπιμαία στους φτωχούς. Η συγκεκριμένη όμως ταινία, γυρισμένη σε χιουμοριστικό πλαίσιο, κατάφερε να γίνει τόσο γελοία που, αν και το χιούμορ της απευθυνόταν σε ενήλικο κοινό, γινόταν αμέσως μια από τις αγαπημένες σου- αν βέβαια είχες μόλις αρχίσει να βγάζεις τα πρώτα σου δόντια και είχες προσφάτως πει τις πρώτες σου λέξεις: «μαμά» και «άτα».

Κατάφερα λοιπόν μετά κόπων και βασάνων να δω ολόκληρο αυτό το αριστούργημα της έβδομης τέχνης (μην το επιχειρήσετε μόνοι σας στο σπίτι αν δεν έχετε καταναλώσει προηγουμένως τουλάχιστον τρεις φραπέδες σκέτους και αχτύπητους, τους λεγόμενους και καραβίσιους) και ανέτρεξα έπειτα στο βιβλίο, μη τυχών και ο σκηνοθέτης είχε αφήσει τίποτα κοινά στοιχεία ανάμεσα στα δυο έργα. Αν και δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ανακάλυψα το γεγονός ότι ο φίλτατος Ρομπέν, που τις προθέσεις του δεν μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε, την έπεφτε κυρίως στις άμαξες που μετέφεραν τους φόρους που είχε μαζέψει ο στρατός της τοπικής εξουσίας του Σερίφη Ιωάννη του Νότινχαμ από τους αγρότες των γύρω χωριών στον οποίο ήταν υποτελείς. Τι σημαίνει αυτό σε ελεύθερη μετάφραση και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα; Ο Ρομπέν έκλεβε το ταμείο του κράτους, το οποίο τσάκιζε τους δύσμοιρους αγρότες, κρατούσε ένα μερίδιο για να την βγάζει αυτός και τα φιλαράκια του και επέστρεφε τα υπόλοιπα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Τώρα εμένα αυτή η ιστορία γιατί με έβαλε σε σκέψεις και γιατί με έριξε στην διαδικασία να συγκρίνω ανόμοιες περιστάσεις και εποχές είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση. Δεν λέω βέβαια, μέσα μου αισθάνθηκα ένα ρίγος, μια συγκίνηση βρε αδερφέ, που χρόνια και χρόνια είχαμε σε αυτή τη χώρα κυβέρνηση με το ήθος και την αξιοπρέπεια ενός Ρομπέν των Δασών. Είναι μεγάλη αγαλλίαση να γνωρίζεις πως έστω ένα μέρος των χρημάτων που τσακίζεσαι να δουλεύεις για να τα καταβάλεις ως φόρους θα σου επιστραφούν με κάποια μορφή (κατώτερης, κατώτατης σύνταξης). Τόση είναι η χαρά σου πια, που δεν σε νοιάζει τι έγιναν τα υπόλοιπα χρήματά σου. « έλα βρε αδερφέ!» λες «ας κρατήσουν το κατιτίς τους τα παλικάρια για τον κόπο τους!» και πριν προλάβεις να το καταλάβεις ζεις και εργάζεσαι(αλλά κυρίως εργάζεσαι για να λέμε την αλήθεια και λιγότερο ζεις) σε μια χώρα η οποία βρίσκεται χρεωμένη και κλεμμένη με ποσά πολλαπλάσια από αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό. Και βεβαίως μια χώρα που τόσο εύκολα ξεχνάει τα αθώα θύματα των κυβερνητικών καπιταλιστικών πολιτικών.

Και για να γίνουμε και λίγο σοβαροί: οι κύριοι που κάθονται τώρα στις καρέκλες τις εξουσίας είχαν υποσχεθεί πως θα ξεσκέπαζαν αυτούς που τόσα χρόνια καταλήστευαν τα ταμία. Με υποσχέσεις σαν και αυτήν ξεγέλασαν τον λαό για να τους δώσει την ψήφο του.   Έπειτα εκτέθηκαν στον κόσμο γιατί δεν μπορούσαν να βρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζονταν και οι άλλοι γελούσαν κάτω από τα μουστάκια και τις φαλάκρες τους και τις πράσινες σημαίες τους, γιατί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν είχαν φανταστεί ότι θα την γλίτωναν εξ αιτίας της ανικανότητας των αντιπάλων τους και θα ήταν ελεύθεροι ξανά να ασκήσουν «εποικοδομητική και επαναστατική αντιπολίτευση». Και σαν να μην έφτανε αυτή τους η ανικανότητα, περάσανε, με τη συμβολή των πρασινοσκούφηδων, μέτρα ακόμη πιο σκληρά για τον καθημερινό εργάτη, τον βιοπαλαιστή, ούτως ώστε «να δώσουν μια λύση στο ασφαλιστικό». Σε ποιόν τα πουλάνε όμως αυτά; Ξεφύγαμε δηλαδή από τους Ρομπέν των Δαπασόκων για να επιστρέψουμε στο ζυγό του Σερίφη; Δε σφάξανε λέω εγώ! Και να λοιπόν που οι εξελίξεις τους πρόλαβαν κι αυτούς. Γιατί φάνηκε πλέον πως ουδεμία διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την προηγούμενη Κυβέρνηση κλεφτών.

Και μάλιστα για να μην έχουμε και εμείς περαιτέρω αμφιβολίες και αναρωτιόμαστε, σκότωσαν και αυτοί με τη σειρά τους ένα αθώο παιδί για να ισοφαρίσουν για τα καλά με τους άλλους. Αφού όπως πλέον έχουμε καταλάβει, η λογική και των δύο «μεγάλων» είναι να έρθουν στην εξουσία για να καταφέρουν να ξεπεράσουν σε αηδιαστικές πράξεις και σε δολοφονίες τους προκατόχους τους.

Και σκέφτομαι και λέω: Ως πότε θα κλείνει ο ΄Έλληνας (αλλά και ο Μακεδόνας, ο Αλβανός, ο Τούρκος) τα μάτια σε όλα αυτά…

Θα πρέπει πάντα σώνει και καλά κάποιος να πληρώνει την δική μας ανευθυνότητα με τη ζωή του;

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. xristina
    Δεκέμβριος 14, 2008 στο 23:28

    einai katapliktiko keimeno…eilikrina sigxaritiria…einai fovero kai vgazei mia ali8eia pou oloi kseroun alla ligoi paradexontai…

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: