Αρχική > Uncategorized > Νέο πλαίσιο…

Νέο πλαίσιο…

Δεκέμβριος 17, 2008 Σχολιάστε Go to comments

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ

Χαιρετίζουμε τις μαθητικές, φοιτητικές και εργατικές κινητοποιήσεις και πορείες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ευελπιστούμε πως ο παλμός και η μαχητικότητά τους θα συνεχιστούν, μεταφέροντας την ανάγκη για ριζικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

Η κατάληψη του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ έγινε σε πλαίσια ενωτικά και αγωνιστικά, χωρίς κομματικά προτάγματα και πατρονάρισμα από κάποια πολιτική δύναμη. Οι ποικίλες δράσεις της κατειλημμένης σχολής αποδεικνύουν στην πράξη πως το σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας της διδασκαλίας μπορεί να αποφέρει βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη γνώση. Η δημιουργία του blog της κατάληψης (parame.wordpress.com) με πάνω από 1500 επισκέψεις σε τρεις μέρες, η αποστολή δελτίου τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, η δημιουργία αεροπανό, η προβολή ταινιών πολιτικού περιεχομένου και κυρίως η μαζικότητα της κατάληψης, ενισχύουν τη λογική συνδιαμόρφωσης αγωνιστικών κινήσεων. Τέλος, προετοιμάζεται εκδήλωση-συζήτηση για την Παρασκευή 19/12, με τη συμμετοχή γνωστών δημοσιογράφων και θέμα το ρόλο των ΜΜΕ στην κάλυψη των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Βέβαια, πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν στα πλαίσια της κατάληψης και η δημιουργικότητα των μελών του συλλόγου είναι ευπρόσδεκτη για τη βελτίωση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δράσεών μας.

Συνεχίζουμε να αισθανόμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη στάση των ΜΜΕ στην κάλυψη των γεγονότων. Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι για τους μεγιστάνες των ΜΜΕ και τους μεγαλοδημοσιογράφους, χωρίς επεισόδια δεν υπάρχει και κίνημα. Εμείς δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε δυναμικά τόσο το συντονισμό μας με το νεολαιίστικο κίνημα, όσο και την αντίθεσή μας στις πρακτικές της κυβέρνησης, που εντείνει την καταστολή και την προσπάθεια για την κάλυψη των εγκλημάτων.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εξέγερσης της νεολαίας, που ενδεχομένως μας έχει υπερβεί όλους. Ίσως είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να μιλήσουμε χωρίς υπερβολή για «της γενιάς μας το Πολυτεχνείο». Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τους εργαζόμενους-εκπαιδευτικούς, συντονιζόμαστε με τον μαθητικό αγώνα και τις καταλήψεις. Ήρθε η ώρα η νεολαία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Μιλάμε για τη γενιά που κατά τεκμήριο θα ζήσει ή ζει ήδη χειρότερα από τις προηγούμενες: Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας περιμένει, οι συντονισμένες επιθέσεις στη δημόσια παιδεία, η πολιτική καταστολής των κινημάτων από την αστυνομία έχουν συσσωρεύσει την οργή στη νέα γενιά, η οποία πλέον έχει δημιουργήσει τις συνθήκες να μιλήσει επιθετικά για τα στερημένα δικαιώματά της και να διεκδικήσει με τους δικούς της όρους το μέλλον της.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ/ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16/12/08

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 18/12/08 11πμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ 22/12

ΝΕΑ Γ.Σ. 8/1/09

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: