Αρχική > Uncategorized > Επιτελείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη

Επιτελείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη

Ιανουαρίου 14, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Η κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) της χώρας, προχθές, στη Βουλή ενέκρινε τη σύσταση στρατηγείου χαμηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι στο συγκεκριμένο στρατηγείο θα μπορούν να φιλοξενούνται πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Παράρτημα Α, παράγραφος 2-η : «Η Ελληνική Δημοκρατία ως έθνος-πλαίσιο θα παρέχει τα όπλα και το μεμονωμένο συκγεκριμένο εξοπλισμό (π.χ. πυρηνικό,βιολογικό και χημικό NBC), εαν αυτό ζητηθεί από τους συμμετέχοντες». Έχουμε στην ουσία μια δημιουργία μιας ακόμα βάσης παρόμοια με αυτή στη Σούδα και το Άκτιο. Θεωρούμε ότι δεν είναι ανάγκη καν να σχολιαστεί η αρχική δήλωση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γ.Πλακιωτάκη : «Η κύρωση δεν αναφέρεται σε τέτοια όπλα, αλλά σε ατομικό εξοπλισμό(μάσκες και ρούχα) προφύλαξης από πυρηνικά,χημικά και βιολογικά όπλα» αλλά ούτε και η επόμενη όπου παραδέχτηκε τελικά ότι υπάρχει τετοια πρόβλεψη στη σύμβαση αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοια όπλα.

Εκτός από το προφανές πρόβλημα με τη δημιουργία μιας ακόμα στρατιωτικής  βάσης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, υπάρχει και περιβαλλοντικό πρόβλημα καθώς στην περίπτωση του παραμικρού ατυχήματος, μια πιθανή διαρροή θα έχει τραγικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από το στρατηγείο.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι στα πλαίσια της αντικειμενικής ενημέρωσης, το θέμα έχει θαφτεί από σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

πηγές: http://strategy-geopolitics.blogspot.com,http://jimakos68.wordpress.com,http://news.kathimerini.gr.

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. jimakos68
    Ιανουαρίου 14, 2009 στο 21:19

    Παιδιά μπράβο που αναδεικνύετε το θέμα της βάσης του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για τη χώρα και τα σχέδια που έχουν για την περιοχή μας.
    Όντως αυτή η εξαιρετικά σημαντική είδηση έχει θαφτεί κυριολεκτικά από τα μέσα ενημέρωσης. Εγώ την έχω προωθήσει και σε άλλους φορείς, ας ελπίσουμε σε μια συλλογική κινητοποίηση.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: