Αρχική > Uncategorized > Υπογραφές

Υπογραφές

Ιανουαρίου 18, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, συγγραφείς και καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο για το άμεσο σταμάτημα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, καταγγέλλοντας την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση. Οι υπογράφοντες καλούν την κυβέρνηση να καταγγείλει την επίθεση του Ισραήλ, να πάρει πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής, την παύση κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, την άρση του αποκλεισμού από στεριά αέρα και θάλασσα της Γάζας, την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας- Ισραήλ. Όπως υποστηρίζουν «η οριστική, δίκαιη και ειρηνική επίλυση περνάει μέσα από την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων, την κατεδάφιση του τείχους του αίσχους, την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και την αναγνώριση των νόμιμων κυβερνήσεων».

stopgenocide

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ
ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την τραγωδία που εξελίσσεται αυτές τις μέρες ενάντια στον παλαιστινιακό λαό μετά την δολοφονική επίθεση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και μερικών Αραβικών καθεστώτων.

Η γενοκτονία που συντελείται με τους βομβαρδισμούς και την χερσαία επίθεση δεν μας επιτρέπει να ανεχτούμε την πολιτική ίσων αποστάσεων και του παθητικού παρατηρητή που κρατάει η κυβέρνηση που σημαίνει στήριξη του εγκλήματος που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Παλαιστίνη.

Την καλούμε να καταγγείλει την επίθεση του Ισραήλ, να πάρει πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής, την παύση κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, την άρση του αποκλεισμού από στεριά αέρα και θάλασσα της Γάζας – που στην πράξη εμποδίζει την οποιασδήποτε ανθρωπιστική αποστολή να φτάσει στον προορισμό της – και να ακυρώσει την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας- Ισραήλ. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει την έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ζητάμε την συνέχιση των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή πλοίων για την παραλαβή των τραυματισμένων και περίθαλψή τους σε ελληνικά νοσοκομεία.

Ζητούμε να σταματήσει αμέσως η εισβολή στη Γάζα και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Η οριστική, δίκαιη και ειρηνική επίλυση περνάει μέσα από την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων, την κατεδάφιση του τείχους του αίσχους, την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και την αναγνώριση των νόμιμων κυβερνήσεων.

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: