Αρχική > Ανταποκρίσεις > Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Δεκέμβριος 6, 2009 Σχολιάστε Go to comments

(13:47) Πλέον η συγκέντρωση στην Καμάρα μαζεύει αρκετό κόσμο. Κλασσικά μπόλικοι ασφαλίτες από Ιασωνίδου μέχρι Εθν.Αμύνης. Χαλαρή η κατάσταση για την ώρα.

Έχει κλείσει πλέον η Εγνατία από το ύψος της Αγ. Σοφίας και προς την Καμάρα.

(14:10) Βγήκαν στο δρόμο οι συγκεντρωμένοι στην Καμάρα. Σε λίγο θα ξεκινήσει η πορεία. Μπροστά το πανό των συλλόγων. Γύρω στις 2,5 με 3 χιλιάδες ο κόσμος.

(14:23) Έχει ξεκινήσει η πορεία. Έπεσε μια απρόκλητη κρότου-λάμψης, σύμφωνα με το 1431.

(14:26) Η πορεία είναι πολύ μαζική και προχωράει επί της Εγνατίας προς Αγ. Σοφίας. Υπάρχει πληροφορία ότι έπεσε μολότωφ στην αγιορείτικη εστία. Οι μπάτσοι ακολουθούν από απόσταση αναπνοής.

(14:30) Δεν επιβεβαιώνεται η μολότωφ. Έσπασε βιτρίνα της Vodafone. Η πορεία έχει φτάσει Αριστοτέλους. Μαζικότατη, γύρω στα 4000 άτομα.

(14:32) Δακρυγόνα στην ουρά της πορείας. Υπάρχει πληροφορία ότι καίγονται τα Starbucks της Καμάρας. Η πορεία βρίσκεται ακόμη Αριστοτέλους.

(14:35) Επεισόδια στην πορεία. Επιτέθηκαν με δακρυγόνα οι μπάτσοι και το μπροστινό αναρχικό μπλοκ διαλύθηκε. Κόσμος έχει βρει καταφύγιο σε πολυκατοικίες και στην κατάληψη δημοσιογραφίας.

(14:40) κι άλλα δακρυγόνα στην Αντιγονιδών. Διέλυσαν το μπλοκ των αναρχικών. το πίσω μπλοκ των συλλόγων συνεχίζει και είναι στην Αριστοτέλους. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πορεία στα δύο νωρίτερα και μετά την επίθεση στο μπροστινό μπλοκ, έχει διαλυθεί αρκετός κόσμος στα στενά αριστερά και δεξιά της Εγνατίας.

(14:45) πάντως η πορεία συνεχίζεται προς Υπουργείο. Ξαναέπεσε δακρυγόνο Ιων. Δραγούμη με Εγνατία. Διμοιρία κινείται επί της εγνατίας προς αντιγονιδών. οι σύλλογοι τώρα πλησιάζουν τη Βενιζέλου.

(14:50) Οι σύλλογοι (γύρω στους 2000) μαζεύτηκαν και κατευθύνονται προς Αντιγονιδών – Υπουργείο.

(14:52) σύμφωνα με το 1431 έχουν περικυκλώσει οι μπάτσοι γύρω στα 20 άτομα. τα άτομα του μπροστινού μπλοκ που βρήκαν καταφύγιο στη δημοσιογραφία, μας λένε ότι οι μπάτσοι ρίχνανε τα χημικα (δακρυγόνα και εμετογόνα) στη μέση της πορείας. Πληροφορία αυτόπτου για τουλάχιστον μια σύλληψη από τους μπάτσους.

(15:00) από τηλ στο 1431. υπάρχουν συλλήψεις και προσαγωγές αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι. σίγουρα 1 παιδί και 1 κοπέλα, αλλα υπάρχουν περισσότεροι. περικυκλώθηκαν άτομα κοντά στο Υπουργείο (100-200) και προσήχθησαν. πολλοί εγκλωβισμένοι σε πολυκατοικίες και με το που βγαίνουν τους μαζεύουν οι μπάτσοι.

(15:05) δεν ξέρουμε αν μιλάνε για τα ίδια άτομα, αλλά το 1431 αναφέρει 100 με 120 άτομα περικυκλωμένα και στα γόνατα μπροστά στο Υπουργείο.

(15:10) το μπλοκ των αριστερών φτάνει υπουργείο βρίσκεται πλατεία αντιγονιδών. περιμένουν 2 διμοιρίες έξω από το τούρκικο προξενείο. Περισσότερες μαρτυρίες για τους 100 που ειναι περικυκλωμένοι στο υπουργείο.

(15:13) έγινε επίθεση με χημικά και στο μπλοκ των αριστερών στην πλατεία αντιγονιδών, σύμφωνα με το 1431. διαλύθηκε στα στενά ο κόσμος.

(15:15) οι περικυκλωμένοι στο υπουργείο περιμένουν κλούβες να έρθουν να τους πάρουν. κάποιος κόσμος και άπειροι μπάτσοι στην πλατεία αντιγονιδών. πρέπει να έχει φύγει ήδη μια κλούβα με συλληφθέντες από το υπουργείο. αντιπροσωπεία με δικηγόρους μιλάει με τα ΜΑΤ. Πολύς κόσμος είναι αποκλεισμένος σε πολυκατοικίες και ταράτσες.

(15:20) περάσανε δύο ανακριτικά μπροστά απο την κατάληψη δημ/φίας. έχουν αποκλείσει κόσμο και τις εισόδους των πολυκατοικιών οι ματάδες στην αντιγονιδών. τελικά η κλούβα εφυγε χωρίς να πάρει κόσμο από τους εγκλωβισμένους έξω από το υπουργείο.

(15:26) πολλοί ασφαλίτες στην εγνατία και στους γύρω δρόμους. προσοχη!

(15:30) οι περικυκλωμένοι έχουν σηκωθεί και φωνάζουν συνθήματα προσπαθώντας να αποτρέψουν την προσαγωγή τους.

(15:32) μαζεύουνε οι μπάτσοι τους αποκλεισμένους στο υπουργείο. έχουν μπει σε τριάδες και τους προσαγάγουν. κάποιος πρέπει να έχει λιποθυμίσει ανάμεσά τους και φωνάζουν για ασθενοφόρο.

(15:37) πορεία περίπου 100 ατόμων προσπαθεί να προσεγγίσει τους εγκλωβισμένους από την Καραολή-Δημητρίου αλλά οι μπάτσοι δεν τους αφήνουν. 3 κλούβες είναι πλέον στο υπουργείο.

(15:50) οι πληροφορίες για ασθενοφόρα που περασαν την αγ.δημητρίου ισχύουν. στο indymedia μιλάει για κοπέλα τραυματισμένη στο κεφάλι. εμείς έχουμε ενημέρωση για λιποθυμία ατόμου από τους εγκλωβισμένους.

(15:53) Γωνια αγ. δημητρίου και ΣΟΥΡΗ μαζεύουν από πολυκατοικία καμιά 50αριά άτομα.

(15:55)οι πληροφορίες από blog, to indymedia και τηλεφωνήματα μιλάνε για πολλές προσαγωγές. οι μπάτσοι μαζεύουνε κόσμο από τους δρόμους και τις πολυκατοικίες.

(16:06) τα παιδιά που είναι σε πολυκατοικίες αντιγονιδών, καραολή-δημητρίου και τα στενά ανάμεσα, προσπαθούν να κατέβουν και να ενωθούν με την πορεία, με σκοπό να κατέβουν τη βενιζέλου.

(16:07) διμοιρία περιμένει τους διαδηλωτές εγνατίας με αντιγονιδών.

(16:12)Ζηταδες εγνατιας με ιωνος δραγούμη. έχει μαζευτεί πολύς κόσμος αντιγονιδών και οι εγκλωβισμένοι αφέθηκαν!!!

(16:24) Η πορεία ανασυγκροτημένη κατευθύνεται προς ΓΑΔΘ γιατί υπάρχουν συλληφθέντες και προσαχθέντες. η πορεία έχει στρίψει απο αντιγονιδών στην ολύμπου. όσοι μπορούν να πάνε.

(16:27) η πορεία που θα πάει στη ΓΑΔΘ περιμένει να έρθουν άλλα κομμάτια και άτομα στην αντιγονιδών.

(16:32) βγήκε εγνατία η πορεία και κινείται δυτικά προς τη ΓΑΔΘ.

(16:39)Πολλοί μπάτσοι ακολουθούν την πορεία. μια ομάδα διαδηλωτών εφυγε πριν από λίγο από την κατάληψη θεάτρου για να προλάβει να ενωθεί με την πορεία προς ΓΑΔΘ. περνάει κλούβα που ακολουθεί την πορεία.

(16:40)μπάτσοι κινούνται προς αγίας σοφίας. και υπάρχουν πληροφορίες ότι κινούνται και προς Καμάρα.

(17:00) η πορεία προς ΓΑΔΘ έχει σπάσει στα δύο μπροστά στο ΝΣιδηροδρομικόΣταθμό. οι μπροστινοί δεν περιμένουν και από κάτω ανεβαίνουν μπάτσοι. προχωράει χωρίς προβλήματα πάντως. αλλά ακολουθείται από μπάτσους.

(17:20) η πορεία βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης προς τη ΓΑΔΘ και συνεχίζει κανονικά.

(17:35) φτάνει στα ΚΤΕΛ Μακεδονία η πορεία, άρα εντός ολίγου θα βρίσκεται στη ΓΑΔΘ.

(17:38) η πορεία έφτασε στη ΓΑΔΘ και βρήκε παρατεταγμένα ΜΑΤ. Δικηγόροι έχουν πάει και διαπραγματεύονται την απελευθέρωση των συλληφθέντων. η εκτίμηση σύμφωνα με επικοινωνία του 1431am με άτομο που είναι εκεί, είναι για 100 συλληφθέντες (ή προσαχθέντες, δε διευκρινίζεται). περίπου 3000 άτομα βρίσκονται εκεί.

(17:46) μπροστά στη ΓΑΔΘ βρίσκονται παρατεταγμένες 2 κλούβες και ΜΑΤ και η πορεία δε μπορεί να πλησιάσει. πάντως οι δικηγόροι έχουν πάει.

(18:00) τελικά είναι γύρω στους 100 προσαχθέντες στη ΓΑΔΘ.

(18:15) απο το 1431am αναφέρθηκε με μικρή επιφύλαξη ότι οι προσαχθέντες είναι 92 τον αριθμό.

(18:20) πληροφορίες από τους συγκεντρωμένους στη ΓΑΔΘ αναφέρουν τα εξής: «Πριν από μισή ώρα ακούστηκε ότι θα αφήνουν τους συλληφθέντες έναν-έναν. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει τίποτα»… Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αρχίσουν να  τους αφήνουν σε 2 ώρες.

(18:30) βγήκε ο Κουράκης από τη ΓΑΔΘ και είπε ότι του ζήτησαν οι μπάτσοι να φύγει ο κόσμος απ’έξω για να αρχίσουν οι ταυτοποιήσεις. αυτός αρνήθηκε και θα αρχίσουν να κάνουν σιγά-σιγά ταυτοποιήσεις. θα κρατήσουν όμως κάποιους για απαγγελία κατηγοριών. ο τελικός αριθμός των προσαχθέντων είναι 88.

(18:50) η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι θέλουν να κάνουν 3 συλλήψεις.

(19:30) πληροφορίες αναφέρουν έντονο ψυχολογικό πόλεμο κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων στη ΓΑΔΘ. τωρα μόλις μπήκαν δικηγόροι μέσα.

(19:41) υπάρχουν πληροφορίες για πιέσεις από τους μπάτσους προς τους προσαχθέντες να αφήσουν δακτυλικά αποτυπώματα. αυτοί αρνούνται και οι μπάτσοι λένε ότι δε θα φύγει κανείς αν δε γίνει. από τον κλοιό έχουν περάσει μόνο δικηγόροι, δημοσιογράφοι και συγγενείς.

(20:00) σύμφωνα με πληροφορίες 4 από τους προσαχθέντες θα συλληφθούν και 40 θα αφηθούν ελεύθεροι. οι υπόλοιποι 40 θα κρατηθούν επειδή αρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. επιφυλλασόμαστε για επιβεβαίωση.

(20:21) επιβεβαίωση από πηγές του 1431am ότι 40 δώσανε δακτυλικά αποτυπώματα και θα αφεθούν ελεύθεροι, ενώ άλλοι 44 αρνήθηκαν να δώσουν και κρατούνται για «απείθεια». επιβεβαιώνονται και οι 4 συλλήψεις, μάλλον διότι έχουν φάκελο.

(20:37) πληροφορίες κάνουν λόγο ότι 2 ανήλικοι αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και επικειται έξοδος και των υπόλοιπων. έχουν βγει ήδη 5 και σιγά-σιγά βγαίνουν κι άλλοι.

(20:44) οι δικηγόροι έξω απ’τη ΓΑΔΘ λένε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι 88 προσαχθέντες, με 4 από αυτούς να περιμένουν απαγγελία κατηγορίας για κατοχή εκρηκτικών.

(20:56) απο δικηγόρο: οι 4 θα κρατηθούν με κακουργήματα και οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι. τα περί απείθειας δεν ισχύουν. υπάρχουν όμως υπόνοιες ότι υπάρχουν προσαχθέντες και σε άλλα αστυνομικά τμήματα, διότι από τη λίστα των δικηγόρων δε βρέθηκαν 10 άτομα στη ΓΑΔΘ.

(21:15) άρχισαν να βγαίνουνε απο τη ΓΑΔΘ οι προσαχθέντες!!!

(21:39) μαζεμένοι πολλοί μπάτσοι όλων των ειδών έξω από το Πολυτεχνείο, Ακούγονται φήμες για πιθανή απόφαση άρσης του ασύλου…

(22:17) οι μπάτσοι φαίνεται τελικά πως μπήκαν στο Πολυτεχνείο για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ και έχουν προβεί σε συλλήψεις…

(22:22) ακούμε από πολλές πηγές ότι οι μπάτσοι φτάσανε σχεδόν μέχρι το φουαγιέ του Πολυτεχνείου. Πιθανότατα έχουν πιάσει 3 άτομα.

(22:35) με μικρή επιφύλαξη, μεταφέρουμε ότι οι μπάτσοι έχουν μπει κανονικότατα μέσα στο Πολυτεχνείο. έχουν κάνει τουλάχιστον 2 συλλήψεις και μπόλικες προσαγωγές. o 1431am εκπέμπει μόνο μουσική εδώ και ώρα και δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται με τα παιδιά του σταθμού. (το TVXS μιλαει για μια μόνο σύλληψη)

(23:00) από mail αναγνώστη μάθαμε ότι τα παιδια του 1431 έφυγαν πριν αρκετή ώρα από το studio και είναι ασφαλή.

(23:13) ούτε με τα παιδιά του radio revolt μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στα πανεπιστήμια.

(23:18) είναι σίγουρο πλέον ότι μπήκαν οι μπάτσοι στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου. όσους δεν προσήγαγαν τους έδιωξαν. αυτή τη στιγμή έχει ησυχία στο Πολυτεχνείο, χωρίς να ξέρουμε που μπορεί να κρύβονται μπάτσοι και λίτες και αν υπάρχει κόσμος εντός πανεπιστημιούπολης.

(23:25) Οι 4 από τους 88 τελικά με πλημμελήματα.

Advertisements
Κατηγορίες:Ανταποκρίσεις
 1. aaa
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 15:46

  paidia pernane asthenofora apo agiou dimitriou exoun perasei 2-3 mexri twra..!sas parakalw an kserei kapoios kati as enimerosei!

 2. Απο τηλ
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 17:26

  ΔΕΝ ισχύει ότι έσπασε η πορεία! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ!

  Η πορεία συνεχίζει προς τα Διαβατά όπου είναι η ΓΑΔΘ (αρκετά χιλιόμετρα από το κέντρο.)

 3. paramme
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 17:37

  paidia den grapsame oute oti stamatise i poreia oute oti de synexizetai… oti espase sta dyo pros stigmin e3w apo to NSS grapsame. kati pou synevi giati klassika oi brostinoi trexane pio grigora apo tous pisw.

 4. Απο τηλ
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 17:44

  Συγγνώμη αλλά έτσι μου φάνηκε από την ανάγνωση.

  Τωρα έχει φτάσει στη ΓΑΔΘ. Γίνεται ενημέρωση από δικηγόρους. Έχουν πάει πάρα πολλοί αλληλέγγυοι δικηγόροι.

  Η πορεία είναι τώρα πολύ μεγάλη.. περίπου 3000.

 5. Δεκέμβριος 6, 2009 στο 21:30

  θεσ/νικη τωρα ειπε στην νετ γιννται επεισοδεια στο πολυτεχνειο
  οι μπατσοι παωθουν τους δημοσιογραφους με την δικαιολογια οτι εμποδιζουν το εργο τους

 6. aaa
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 23:03

  ematha apo paidi tou 1431 pou vriskotan sto polutexneio oti tous afisan na fugoun.

 7. siduolakab
  Δεκέμβριος 6, 2009 στο 23:57

  ρε παιδιά 2 μέρες έλειψα, τι γκραν γκινιόλ μέρα ζείτε εκεί πάνω…?

 8. Panagiotis
  Δεκέμβριος 7, 2009 στο 00:12

  kai kala ekanan kai mphkan sto polytexneio. as efarmostei gia mia gamhmenh fora o nomos. kai an de thelei kapoios na ton piasoun, as diadhlwsei kai as gyrisei spiti tou, den einai anagkh na prokalei h na einai mazi m’autous pou prokaloun

 9. βολτατζής
  Δεκέμβριος 7, 2009 στο 02:33

  κατ αρχην σβηστε τον ηλιθιο και ανίδεο απο πάνω.

  κατά δεύτερον υπάρχουν επιβεβαιωμένα λίτες με μηχανή στο δρομο αναμεσα στη βιβλιοθήκη και το πολυτεχνείο.
  διμοιρία δίπλα στα έλατα χολωμόντα (έναντι θεολογικής)
  2 διμοιρίες εξω απο τη ΔΕΘ αράζουν χαλαρά χωρίς μασκες και με χαμογελα (γιορτάζουν κι αυτοί τον έναν χρόνο)
  περιπολικά και λίτικα στην αγίου δημητρίου κάνουν βόλτες
  το πολυτεχνείο απ’εξω τουλάχιστον φαίνεται έρημο

 10. aaa
  Δεκέμβριος 7, 2009 στο 12:20

  exeis tin entiposi dld oti oloi autoi prokalousan e?100 atoma…telos pantwn variemai na asxoloumai pia me tetoia atoma. den einai ola toso apla,den perimenoun oi mpatsoi na teleiwsei h poreia k na doun poios »prokalei» na ton piasoun…eleos pia.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: